Visszalépés / Szakmai hírek
A Közművelődés Napja Debrecenben

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága a magyar közművelődés helyzetét áttekintő, társadalmi szerepét erősítő programsorozatot indított útjára. A 15 alkalomból álló sorozat alapvető célja a közművelődés közhasznúságának alátámasztása és a közművelődési intézményekben, társadalmi szervezetekben folyó kulturális tevékenységek bemutatása. További fontos cél a programsorozat résztvevőinek bevonása a megújuló közművelődési stratégia tartalmainak összeállításába.

A programsorozat 2011. november 14. és 2012. január 22. között valósul meg országszerte.

A programsorozat helyszínei azok a művelődési központok, művelődési házak, amelyek az elmúlt húsz évben a szakmai megújulás és talpon maradás zászlóshajói voltak Magyarországon, és a jövőben is bástyái lesznek a közművelődés szakmai szolgáltatásának és hálózatosodásának. A programsorozat sajátossága, hogy a kistérségi közművelődés is mind szélesebb vertikumban bemutatásra kerül ezeken a programokon.

A helyszínek: Békéscsaba, Debrecen, Pápa, Sárospatak, Keszthely, Baja, Vasvár-Nagytilaj, Székesfehérvár, Győr, Vác, Kecskemét, Dabas, Ózd, Budapest (MOM Kulturális Központ).

A Magyar közművelődés programsorozat az egyik tartópillére és kovásza a megújuló országos közművelődési programnak, amely a szakmai fejlődés alapértékeit hivatott meghatározni és a 2014 – 2020 közötti nagyon fontos időszak fejlesztési tartalmait foglalja össze.

A programsorozatba Debrecen is bekapcsolódott. A Kultúra Házai Hajdú-Bihar megyében elnevezésű rendezvénysorozat (november 19-21.) keretében 2011. november 21-én (hétfőn) 10 órától a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ és a Debreceni Művelődési Központ közösen szervezi a Közművelődés Napja Debrecenben című konferenciát a DMK Pódiumtermében (Kossuth u. 1.), ahová szeretettel várják a szakma és a média képviselőit. 


Kapcsolódó letölthető dokumentumok:
Meghívó és regisztrációs lap

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont