Visszalépés / Program
LENERGY – AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA 2017 - fotókiállítás
Időpont: 2018.05.16 - 2018.06.15
Helyszín: Belvárosi Közösségi Ház

Május 16.–június 15. 
LENERGY – AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA 2017 - fotókiállítás 
Megnyitó: május 16-án, 17 órakor 
Megnyitja: Seres Géza fotóművész, a Debreceni Új Fotóműhely művészeti vezetője  
Helyszín: Belvárosi Galéria

Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017

A tavaly 25. alkalommal kiírt Az Év Természetfotósa pályázat utolsó fordulójába jutott 125 fotográfia látható azon a Debrecenbe érkező vándorkiállításon, amely 2018. május 16. és június 15. között tekinthető meg a DMK Belvárosi Galériájában. A kiállítást 2018. május 16-án, 17 órakor Seres Géza fotóművész nyitja meg.

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017” címmel hirdette meg 2017-ben. A díjakat 2017. november 7-én adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyúttal megnyitották a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítást, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói – Magyarország 2017 című kötetet is.

A zsűrizés ezúttal is a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt. A képek elbírálásának két fordulója az internet teljes nyilvánossága előtt zajlott, és a világ bármely pontjáról nyomon követhető volt az is, hogy melyik képre hány pontot adott az elismert szaktekintélyekből álló zsűri.

Az idei pályázati kiírás újdonságaként a naturArt meghirdette, hogy „Az év természetfotósa” versenyben csak olyan képek számítanak, amelyek csak a fotós saját teljesítményének, kreativitásának, természetismeretének köszönhetőek. Így pl. a fizetős lesekből készült fotók itt nem számítottak.

Máté Bence 6. alkalommal nyerte el legmagasabb természetfotós elismerést Magyarországon, és lett „Az év természetfotósa”.  

A zsűri „Az év természetfotója” kitüntető címet Potyó Imre: Téli szárnyak c. alkotásának adományozta.
Az Év Ifjú Természetfotósa Reinhoffer István lett.
Az év búvárfotósa Tökölyi Csaba lett.

Újdonság, hogy először kerülnek a kiállított képekre QR kódok. Ennek használatával nemcsak a fotósokról és a képkészítés körülményeiről tudhatunk meg többet, hanem a social média térben ezeket a fotókat küldözgethetjük ismerőseinknek, véleményt mondhatunk róluk, megoszthatjuk őket a világhálón.  

 

Kapcsolódó letölthető dokumentumok
Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont