Visszalépés / Program
BÉLYEGKIÁLLÍTÁS A KARNEVÁLI HÉT RENDEZVÉNYEIHEZ KAPCSOLÓDÓAN
Időpont: 2017.08.14 - 2017.08.25
Helyszín: Belvárosi Közösségi Ház

Augusztus 14–25.
BÉLYEGKIÁLLÍTÁS A KARNEVÁLI HÉT RENDEZVÉNYEIHEZ KAPCSOLÓDÓAN 
Megnyitó: augusztus 19-én, 16 órakor
Helyszín: Klubgaléria 

Kilencven évvel ezelőtt rendezték meg az első bélyegkiállítást Debrecenben, ezt a jubileumot ünneplik meg a szervezők az augusztus közepén nyíló tárlattal. A jubileummal kapcsolatban különlegesnek számít az is, hogy Magyarországon már nem sok olyan városi bélyeggyűjtő kör van, ami ilyen múltra tekinthet vissza.
A kiállítás hármas összetételű lesz. Egyfelől a szervezők vendégül  látják az Emlékív és Levélzáróbélyeg Gyűjtők Szakosztályának országos kiállítását, ők minden évben más-más városban szervezik meg a mustrájukat, 2012 után második alkalommal érkeznek Debrecenbe. A kiállítás kétharmad részét ez fogja adni: a nem postai bélyegeket, hanem alkalmi és emlékbélyegeket mutat be, ezeket összefoglaló néven levélzáróbélyegeknek nevezik. Ezen belül színes és szerteágazó a tematika, hiszen egy nagy anyag foglalkozik a vasúttal és a vasúttörténettel, valamint egy másik az olimpikon vívókkal, de emellett lesz olyan is, ami Szent István királynak állít emléket. Ebben a szekcióban két debreceni gyűjtő, Gáll Richárd és Botos Lajos is részt vesz.
A kiállítás másik része szervesen kapcsolódik a Debreceni Virágkarneválhoz oly módon, hogy virág témájú bélyegeket és képeslapokat mutat be. Ez a teljes kiállításnak mintegy harminc százalékát teszi majd ki. Ebben megtalálható lesz a Bélyegmúzeum válogatása és magángyűjtők anyaga is, köztük két debreceni lány, Takács Veronika és Takács Tünde gyűjteménye is.
A tárlat harmadik része mindössze a teljes tárlat 5 százalékát foglalja magában, s a magyar bélyegkibocsátás és egyben az önálló Magyar Posta 150 éves bélyegkibocsátást ünnepli 150 bélyeg bemutatásával.
A kiállításon összesen tíz kiállító képviselteti magát, a bélyegeket körülbelül 600 A/4-es oldalon lehet majd látni.
A kiállítás augusztus 14-25 között lesz látogatható a Belvárosi Közösségi Házban, a megnyitót augusztus 19-én, 16 órától tartják. Ugyanezen a napon 14 és 18 óra között kihelyezett alkalmi posta is működik majd a helyszínen, ahol különleges alkalmi bélyegzőkkel lehet leveleket feladni, valamint emléklapok, emlékívek és személyes bélyegek is megvásárolhatóak lesznek a kiállítás, a virágkarnevál és a reformáció témában.

 

Kapcsolódó letölthető dokumentumok
Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont