Visszalépés / Közösségfejlesztés
ELSŐ NAGYMACSI KENYÉRÜNNEP

A Nagymacsi Közösségfejlesztők Csoportja kezdeményezésére 2015. augusztus 21-én szerveztük meg az első Nagymacsi Kenyérünnepet. A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy közösségben, méltó módon ünnepeljük meg nemzeti ünnepünket.

A program már a kora reggeli órákban elkezdődött. Öt csapat fociban mérte össze erejét az iskola sportpályáján, miközben már befűtöttük a kemencét és folyt a tészta dagasztása, majd a cipók sütése.
A délutáni ünnepi program 15 órakor kezdődött a Maróthi György Pedagóguskar műsorával, majd ezt követően Ráczné Veres Sára lelkészasszony megáldotta a település kenyerét, melyhez a lisztet a helybéli gazdák ajánlották fel. Megáldotta a település kemencéjét is - beszédében hangsúlyozta, hogy a kemence jelképezi az összetartozást.
A himnuszok elhangzása után a program a nagyteremben folytatódott, ahol Henádi Zoltán önkormányzati képviselő úr és Jantyik Zsolt igazgató úr köszöntése után a színpadon folytatódtak a programok. Közreműködtek: Dremák Imola, Miklósi Dániel, a Nagymacsi Hajnalcsillag Nyugdíjas Klub énekkara és a Főnix néptánccsoport.
A rendezvény második részében került sor egy időkapszula elhelyezésére és a MESEHAZIKÓ alapkő-alapvessző letételére.
Az ünnepi program után szerveztük meg az Asszony próbát, ahol a versenyzők gyakorlati és elméleti tudásukat mérhették össze a mindennapi gyakorlatukból.

A vacsora után hajnalig tartó bállal zártuk a rendezvényt.

Debrecen, 2015. augusztus 26.
                                         Nagy Mária közösségfejlesztő
 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont