Visszalépés / Közösségek
Ókori Egyiptomi Klub

Helyszín: Belvárosi Közösségi Ház/Klubterem
Időpont: minden hó 1. k.: 17.00-18.30
Vezetők: Szabó József, dr. Berényi Ernőné

Egyiptom az ókori világ egyik legnagyobb – talán leghosszabb életű – civilizációja volt: története több mint háromezer évet ível át.  Említése legtöbbünkben a piramisok képét idézi, a gízai nagy szfinxet, a hatalmas templomokat és szobrokat, királysírokat és a mesés kincseket, amelyeket megőrzött a sivatag száraz homokja. A világ múzeumaiban nagyhatású, csodálatos gyűjteményekben gyönyörködhetünk. De mit tudunk azokról az emberekről, akik ezeket a csodákat létrehozták?
Az egyiptológia tudománya immár több mint két évszázadra tekint vissza. Ez alatt az idő alatt a kezdeti kincsvadászatot szerencsére felváltotta a tudományos kutatómunka. Ám sok kérdés még válaszra vár, és képzeletünket továbbra is foglalkoztatja az ősi Egyiptom, amelyről már sokat tudunk és mégis lépten-nyomon rejtélyekbe botlunk. Táguló ismereteink ellenére még ma is gyakran látnak napvilágot tévedések, koholmányok, hóbortos elméletek, amelyek nem alapulnak tényeken.

Az Ókori Egyiptomi Klub előadásainak keretében kísérletet teszünk arra, hogy az érdeklődőknek bemutassuk az ókori Egyiptom hajdan volt nagyságát, ezt az egyedülálló, igen romantikus és gazdag ősi civilizációt.

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont