Visszalépés / Közösségek
Karády Katalint Kedvelők Klubja

Helyszín: Újkerti Közösségi Ház
Időpont: minden hó 1. k.: 16.00-18.00
Vezető: Soós Judit

Talán kevesek tudják, de igaz, hogy több mint 70 évvel ezelőtt (1943. január 23-án) a rajongók, tisztelők tábora határon innen és túl klubokat hozott létre Karády Katalint Kedvelők Klubja néven. Ez a tény Karády Katalint örömmel töltötte el, egy-egy klub meghívásának boldogan tett eleget, énekelt is.
A fentiek ismeretében született az az elhatározásunk - amely egyben célként is megfogalmazódott bennünk – hogy akik ma is őrzik emlékét, tisztelettel gondolnak rá, művészetének elkötelezett hívei, rajongói (köztük mi is) újraélesztjük a XXI. században a Karády Katalin legendát. Ezt a csodálatos, kivételes örökséget, mintegy stafétabotot az elődeinktől átvesszük és életre keltjük, életre hívjuk, újragondoljuk a klub működését és létjogosultságát. E nagyon nehéz, de egyben csodálatos feladatnak a megvalósítására vállalkoztunk, amikor útnak indítottuk, megalakítottuk Debrecenben a Karády Katalint Kedvelők Klubját.
Szándékunk felébreszteni, ébren tartani, a mai generáció számára is elérhetővé, megismerhetővé, szerethetővé tenni mítoszát, újra hallhatóvá tenni évtizedekig betiltott szomorúan édes dalait. Váljon e századi kultúránk részévé, átörökítve mindazt, amit az ő művészete saját korában jelentett, amilyen értékeket hordozott, képviselt művészete, embersége. Azok számára, akik szeretik és ma is szívesen emlékeznek búgó hangjára – vagy voltak olyan szerencsések, hogy még esetleg személyesen is láthatták-hallhatták őt, találkozhattak vele – lehetőséget, alkalmat szeretnénk adni arra, hogy a Karády Katalint Kedvelők Klubjának aktív tagjai lehessenek, megoszthassák velünk élményeiket.  
A debreceni alapító tagok első alakuló klubfoglalkozását 2014. február 5-én tartottuk az Újkerti Közösségi Házban és a havonkénti rendszerességgel jelentkező klubfoglalkozásokon már két ízben vetítettünk Karády Katalin filmet: a Halálos tavaszt és az Ópiumkeringőt.
A klubprogramok közül kiemelt helyen szerepelt 2014. május 11. Ez történelmi dátum, jeles  nap a  mi  emlékezetünkben, hiszen Karády  Katalin 1940-ben ezen a  napon lépett fel Debrecenben az Aranybika Szállodában. Erre a sikerre, erre a különleges eseményre emlékeztünk 2014. május 11-én az Aranybika Szálló Üvegtermében megrendezett „Május éjszakán” című emlékkoncerten. Ezen az estén a halhatatlan legendát az országos Karády  Katalin énekverseny döntőse, Soós Judit idézte meg óriási sikerrel. Az est háziasszonya Sándor Judit volt.  Ennek folytatásaként május 15-én Budapesten az emlékkoncertünkből válogattunk részleteket a Karády Katalin Múzeum Kávéházban.
A Karády Katalint Kedvelők Klubja továbbra is sok szeretettel várja az érdeklődők jelentkezését a minden  hónap első  szerdáján 16  órakor kezdődő klubfoglalkozásokra.      

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont