Visszalépés / Közösségek
Csapókerti Kertbarát Kör

Helyszín: Csapókerti Közösségi Ház
Időpont: kéthetente csütörtökön 17.00-19.00 (nyári időszakban), 16.00-18.00 (téli időszakban)
Vezető: Debreczeni Sándor 

A Csapókerti Kertbarát Kör 1968-ban a csapókerti kiskert-tulajdonosokból alakult. A kör tagsága az idők folyamán természetesen változott, fiatalodott. Jelenleg tagságunk 63 főből áll, többségében kisnyugdíjas férfiak és néhány nyugdíjas hölgy alkotja a kört. Kéthetente tartják foglalkozásaikat, megalakulásuk óta a Csapókerti Közösségi Házban.
1968-2012 között megszakítás nélkül Balogh Zoltán kertészmérnök irányította a szakmai munkát. A kör 5 fős választott vezetőséggel rendelkezik. A vezetőség tagjai együtt a szakmai vezetővel és a tagsággal egy évre előre tervezik programjaikat, félévente pontosítják azokat.

A kör hagyományos tevékenységén kívül a tagok a múltban és a jelenben is részt vesznek a Csapókerti Közösségi Ház környékének és a Csapókerti Liget tér parkosításában. 2012-ben emlékfát ültettek a közelmúltban elhalálozott Kocsis Vince elnökük tiszteletére a Liget téri Civil Emlékparkba.   

A Csapókerti Kertbarát Kör foglalkozásainak témái a szőlő, gyümölcs és zöldségtermesztéssel, dísznövényekkel kapcsolatos elméleti szakmai ismereteket, gyakorlati tapasztalatokat öleli fel. Külön hangsúlyt helyeznek a legújabb növényvédelmi ismeretekre, de alkalmanként foglalkoznak a biogazdálkodás alapjainak megismerésével is. Ennek érdekében szakmai előadásokat (meghívott előadók, a körvezető előadásai és egyes tapasztaltabb tagok tájékoztatói), tapasztalatcseréket, gyakorlati bemutatókat, szakmai látogatásokat szerveznek és természetesen kertészeti kiállításokon vesznek/vettek részt, valamint időnként kertészeti kiállításon mutatják be terméseiket a Csapókerti Közösségi Házban.
Minden év februárjában megrendezik a Városi Borversenyt a Debrecenben működő kertbarát körök tagjai részvételével.
Félévkor és év végén családi mulatsággal egybekötve értékelik eredményeinket, kóstolgatják és minősítik egymás pálinkáját, borát.
 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont