Visszalépés / Közösségek
Főnix Repülős Klub

Helyszín: Újkerti Közösségi Ház/ fszt. 6-os klubterem
Időpont: hónap 1. csütörtök 17.00-19.00
Vezető neve: Delef István
Saját honlap: www.fonixrepuloklub.hu


Debrecenben a szervezett sportrepülés 1937-ben a Debreceni Repülő Club létrejöttével indult meg, ami abban az időben a motoros és vitorlázó "merevszárnyú" repülést jelentette. A "hajlékonyszárnyú", hivatalosan súlypontáthelyezéses kormányzású repülés 1979-ben klubkeretek nélkül kezdődött el Hajdú-Bihar megyében. 1997- ben a debreceni repülőtéren megalakult a Debreceni Könnyűrepülő Sportegyesület, mely felsorakozott a szovjet légierő kivonulása óta már ott működő vitorlázó repülő és ejtőernyős klubok közé és önálló életet kezdett. Pilótáink számtalan versenyen eredményt értek el a gyalogos és motoros sárkányozás egén. 2008-ban új névvel és arculattal, valamint belső tartalommal, de korábbi hagyományait megőrizve alakult meg a FŐNIX REPÜLŐKLUB DEBRECEN.
Az átalakulás célja a sport és hobbi repülés megszállottjainak egy klubban való egyesítése volt, a hatékonyabb és szervezettebb repülési programok megvalósítása érdekében Debrecen városában.
Tevékenységi körébe tartoznak a sportrepülésen túl a sétarepülések, munkarepülések és alkalmi külföldi repülések végrehajtása.
 

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont