Visszalépés / Közösségek
Alsójózsai Nyugdíjas Klub

Helyszín: Józsai Közösségi Ház
Időpont: szerda 16.00-18.00
Vezető neve: Pásztor Ferencné

Az Alsójózsai Nyugdíjas Klub 1989-ben alakult azzal a céllal, hogy a településrészen élő nyugdíjasokat, özvegyeket, magányosan élő embereket szervezetten összefogja. A klub 1998 óta bejegyzett egyesületként működik, így kedvezőbbek a pályázati lehetőségeik. A klubfoglalkozásokat heti rendszerességgel tartják a Józsai Közösségi Házban. Jelenleg a taglétszámuk 35 fő. Két személy kivételével mindenki nyugdíjas. Az átlagéletkor 70 év. Ennek ellenére a közösség aktívan részt vesz a programokon, családias a hangulat, szívesen töltik együtt a szabadidejüket. Félévre előirányzott programterveik az alábbi tematikák köré szerveződnek: hagyományápolás, egészségmegőrzés, kulturális tevékenységek, ünnepek, környezetvédelem, kirándulások stb. Kiemelt feladatuknak tekintik az emberi értékek és a népi hagyományok megőrzését, ezek átadását a fiatal nemzedék számára.
Az Alsójózsai Kerekerdő Óvodával több évtizedes kapcsolatot ápolnak, s néhány éve a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola közössége által szervezett rendezvényeket is segítik.

2014-ben a VI. KI MIT TUD? - ot rendezték meg a Közösségi Házzal együttműködve, amelyen 4-5 szervezet tagjai színvonalas kulturális műsorral szórakoztatták a közönséget.

Klubuk saját szervezésű Dalkörrel is büszkélkedhet. Szívesen énekelnek népdalokat, magyar nótákat, régi slágereket, amelyekkel színesítik a helyi rendezvények kulturális műsorait. Az elmúlt 5 évben a rendszeres gyakorlás meghozta gyümölcsét. Egyre bővül a fellépési lehetőségük, tavaly Berekfürdőn és Bogácson részt vehettek az Országos Nyugdíjas Találkozókon.

Köszönet és elismerés illeti a mindenkori lelkes vezetőséget és a tagságot a kitartó munkáért és érdeklődésért.

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont