Visszalépés / Közösségek
Újkerti Olvasókör

Helyszín: Újkerti Közösségi Ház 105-ös klubterem
Időpont: csütörtök 14.30-17.00
Vezető neve: Hadházy Csabáné

Az Újkerti Felnőttek Önművelődési Olvasóköre első összejövetelét 2000 -ben tartottuk az Újkerti Könyvtárban.  A Debreceni Egyetem /akkor Kossuth Lajos Tudományegyetem / Művelődéstudományi és Felnőttnevelési Tanszékének munkatársaival beneveztünk és megnyertünk egy felnőttek tanulási lehetőségeit kutató nemzetközi pályázatot. Hat ország felnőttek körében végzett önművelődési lehetőségeivel ismerkedtünk, illetve ismertettük meg a mi módszereinket a partnerországok hasonló csoportjaival. Változatos, izgalmas és gazdag tartalommal teli összejövetelek során gyarapíthattuk ismereteinket, vagy eleveníthettük fel a régen tanultakat. Az olvasókör tagjai  maguk is sokszor tartottak gondolatébresztő, beszélgetést kialakító előadásokat. 
Az önművelődésnek ugyanis két lehetséges útja  van: vagy magam nézek  utána bizonyos ismereteknek, vagy  egy közösség tagjaként, a közösség tagjai által közvetített ismereteket sajátítom el.
A kettő egymást erősíti. Az összejöveteleinken a második módszert követtük, ezáltal felelevenítettük azokat az  ismereteket amelyeket valamikor elsajátítottunk, de esetleg bizonyos elemeit már elfelejtettük, készültünk előadások megtartására, s végül a csoporttagok véleményével bővíthettük a témában szerzett ismereteinket.
 
10. éve minden csütörtökön délután fél 3- fél 5 óra között találkozunk az Újkerti Közösségi Házban. A tagság semmi anyagi kötelezettséget nem jelent.  Tagja lehet bárki, aki az élethosszig tartó önművelődés híve, illetve akinek  érdeklődési köre megegyezik az alábbiakkal.
 
Kiknek ajánljuk ?
 - Mindazoknak,akik igénylik a tartalmas, gondolatébresztő, műveltséget fejlesztő előadások tartását, hallgatását, igénylik az irodalomról, művészetekről, történelmünkről szóló beszélgetéseket, vitákat.
- Akik szívesen elevenítik fel a magyar művelődéstörténetünk, vallástörténetünk évszázados fejlődéstörténetét,  s a témával kapcsolatos  előadások, és az azt követő beszélgetések aktív résztvevői.
- Akik életében fontosak az emberi, szellemi, baráti kapcsolatok .
- Akik szívesen vesznek részt, országunk neves történelmi,  művészeti,  irodalmi emlékhelyeink megtekintésére szervezett kirándulásokon.
 

Az Újkerti Olvasókör képgalériáját itt tekintheti meg!!!

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont