Visszalépés / Közösségek
Boldogkerti Kertbarát Kör

Helyszín: Bárány u. 24.
Időpont: kéthetente kedd 16.30-18.30
Vezető neve: Melkó Béla

A kertbarátkör 1986-ban alakult meg a környéken élő, kertészkedni szerető nyugdíjasok köréből. Megalakulásának és tevékenységének célja a kertészeti termelvények (zöldség, gyümölcs, szőlő) korszerű előállításához szükséges szakmai ismeretek elsajátítása, tájékozódás az alapvető biokertészeti ismeretekről, speciális előadások tartása, kertlátogatások, tanulmányi utakon való részvétel, az emberi kapcsolatok ápolása kulturális rendezvények, találkozások alkalmával.
Az eleinte alig 20 főből álló kertbarát kör közösségének Dr. Haraszty József egyetemi oktató szakvezetőként tartott 10 éven keresztül érdekes és tanulságos kertészeti előadásokat. Jelenleg Melkó Béla kertészmérnök szakvezetésével folynak a kertészeti, zöldség-, gyümölcstermesztési témákat érintő előadások. A mára már valódi baráti társasággá váló, főleg nyugdíjas kertbarátok közössége 54 fős tagsággal működik. A szakmai előadásokon, kulturális rendezvényeken a kertbarátok sokszor családtagjaikkal együtt vesznek részt.
Az alapvető tevékenységen - a szakmai, kertészeti előadások, ismeretelsajátításon - túl rendszeresen részt veszünk a Kertbarátkörök Megyei Szövetsége által rendezett Népfőiskolai rendezvényeken. Az évente megrendezésre kerülő Megyei Kertészeti Napok Termékkiállításán rendszeresen kiállítja a kertbarátok kertjeiben termelt gyümölcsöket, zöldségeket szép elismeréssel, eredménnyel.
Közösségünk minden évben borversenyt rendez, a kiemelkedő helyezettek a városi és megyei borversenyeken is szép eredményeket érnek el.
Immár hagyománnyá váltak a rendszeresen megtartott kulturális események, ilyenek a szilveszteri, farsangi mulatságok, kirándulások, majálisok, valamint a társkertbarátok szüreti báljai, rendezvényei.
A kertbarát közösség működésének értéke a szakmai ismeretszerzésen túl az emberi kapcsolatok ápolásában, az egymásra való odafigyelésben rejlik, amelynek szép példája, hogy sokszor a közösség tagjai közösen gondozzák a segítségre szorulók kertjeit. 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2018. November
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont