Visszalépés / Közösségek
Varázskéz Rajz Szakkör

Helyszín: Józsai Közösségi Ház
Időpont: csütörtök: 16.15-18.00
Vezető neve: Gárdonyi Sándor

A művelődési közösség 2000-ben alakult a Józsai Közösségi Ház csoportjaként. Tagjai azok a 6-11 éves diákok, akik kedvet éreznek a manuális tevékenységek iránt. A kör alapvető célja a gyermeki kifejezőkészség, és ábrázolókészség fejlesztése a vizuális kifejezőeszközök széles körű megismerése mellett. A foglalkozások témaválasztása változatos, technikája is ezeknek megfelelően alakul. A képalkotáshoz leginkább giocondát, vízfestéket, pastellt, temperát, filctollat, tustintát használnak a gyerekek, illetve papír és ragasztó segítségével montázst készítenek.
A műhelymunkák során szívesen agyagoznak vagy papírmaséból különböző tárgyakat, bábokat készítenek. Apró ajándéktárgyaktól kezdve hatalmas falfelületet beborító pannó festéséig a gyerekek „varázskeze” sokféle képzőművészeti alkotásra képes.
Heti egy alakommal tartják népszerű foglalkozásaikat. Szakköri munka hatására a tanulók érzékenyebbek lesznek a vizuális valóság megfigyelésére, a látható világ szépségeire, fogékonyabbak, befogadóbbak a képzőművészeti alkotások iránt.
A szakkör tagjai sikeresen vesznek részt különböző pályázatokon, ahol szép eredményeket érnek el. A képzőművészeti kör programja állandóan bővül, igyekszik új technikák bevezetésére, megismertetésére, a tanulók életkori sajátosságainak figyelembe vételével a folyamatos megújulásra törekszik. A foglalkozások egymásra épülnek, új ismereteket közvetítenek és kiváló szakmai útmutatás alapján zajlanak, melynek eredménye az igényes képzőművészeti alkotás.  

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont