Visszalépés / Közösségek
Tájoló Tűzzománc Szakkör

Helyszín: Újkerti Közösségi Ház/201-es műterem
Időpont: csütörtök 14.30-17.30
Vezető: Bobonkáné Papp Antónia

A „Tájoló” Tűzzománc Szakkör a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődő és vonzódó diákok számára képességeik fejlesztését és különböző zománctechnológiák elsajátítását és gyakorlását biztosítja már 1980 óta. Az elmúlt években több száz gyermek ismerkedett meg a tűzzománc díszítés fortélyaival, élhetett kreativitásával és az önkifejezés ezen eszközével. A szakkörben a művészeti kifejező készségek megalapozására törekszenek. Céljuk a gyermekek életkorának megfelelő vizuális műveltség kialakítása. A szakkörvezető feladatának tekinti nemcsak az alkotást, nemcsak a képkészítés esztétikai és technikai lehetőségeinek megismertetését és alkalmazását, hanem a múlt értékeinek megszerettetését, a hagyomány megismertetését, ami alapul szolgál a szerves magyar kultúra iránti kötődés kialakítására.
A tervező, anyagformáló, eszközhasználó tevékenységek gyakorlata nem csupán a kézügyességet fejleszti, hanem kialakítja a képességet a gondolatok, érzések, tapasztalatok vizuális eszközökkel való megjelenítésének gyakorlatára.
Az erkölcsi fogékonyság, a nyitottság, az igényesség, az ízlés alakítása mellett a látás kiművelése és tudatosítása is fontos feladatuk.
A szakkör tagjai az alapismeretek elsajátítása után lehetőséget kapnak az összetett ötvös-zománc technológiák megismerésére.Az évenkénti kiállítás megrendezése már hagyományosnak számít. Itt összetalálkozik az alkotó gyerek, az alkotása és a kiállításra látogató. A nyári tűzzománc táborban alkotó diákok is eljuttatták alkotásaikat a bemutatóra. Szakmai tudásukról adnak itt számot, s megerősítést kapva új fejlődési utakat találnak, illetve jelölnek ki maguknak.
A szakkör heti egy alkalommal végzi tevékenységét 15 gyermek részvételével. Munkájuk rendkívül anyag- és költségigényes, de a kiállításokon és pályázatokon való szereplési lehetőség olyan sikerélményhez juttatja a gyerekeket, amely képességeik, és személyiségük kibontakozását nagyban elősegíti.

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont