Visszalépés / Közösségek
Józsai Díszítőművészeti Szakkör

Helyszín: Józsai Közösségi Ház
Időpont: kedd 14.00-16.00
Vezető neve: Bátoriné Gém Eszter

A Józsai Díszítő Művészeti Szakkör a Józsai Közösségi Ház legrégebben működő közössége. 1982-ben egy hímző tanfolyam befejezése után alakult meg 10, a népművészet után érdeklődő asszony és lány részvételével. Bátori Józsefné 1988-tól a szakkör vezetője.
2014-ben 32 éves lett az alkotókör. Ez alatt a 32 év alatt számtalan értéket hoztak létre. Olyanokat, amikkel tárgyi kultúránk hagyományait éltették tovább. Az általuk készített hímzésekkel nemcsak saját maguknak szereztek örömet, hanem azoknak is, akik évről évre megnézték kiállításaikat. Munkáikat megmutatták már Álmosdon, Debrecenben, a megyei és országos népművészeti kiállításokon is.
Az évek során az ügyes kezű asszonyok megtanulták a Kárpát-medence legkülönbözőbb tájegységeinek hímzés- és szövéskultúráját. Jelenleg a sárközi és sióagárdi hímzés a fő téma, de mindig van az éves munkák közt többféle tájegységből való is.
Hagyomány, hogy minden évben bemutatják a Józsai Közösségi Házban, az új termést, az elmúlt esztendőben készült munkáikat. Ugyancsak hagyományos programjuk a közös kirándulás, kiállítások, múzeumok látogatása, itthon és külföldön, pl. már jártak pl. Szlovákiában és Erdélyben is.

A tagok nagyon szeretik, tisztelik egymást, igazi közösséget alkotnak. Azok is visszajárnak egy kis beszélgetésre, akik már koruknál fogva nem tudnak új alkotásokat létrehozni.  
 

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont