Visszalépés / Képzések
Közösségszervezés és kapcsolatépítés

A Debreceni Művelődési Központ a Közművelődési Akkreditációs Bizottság által akkreditált 30 órás képzést (20 óra elmélet 10 óra gyakorlat) indít közösségszervezés és kapcsolatépítés tárgykörében október 8-tól 22-ig a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.).

 A képzés célja, hogy a helyi társadalom intézményeiben (művelődési, oktatási területen, kormányzati és nem kormányzati szervezetekben) dolgozók megismerjék a közösségi munka jelentőségét, lehetőségeit. Képesek legyenek intenzív kapcsolatot kiépíteni az intézmények, szervezetek és a helyi lakosság között annak érdekében, hogy az intézmény, a szervezet a környezet szellemi erőforrásává váljon, s mint ilyen, jelentős szerepet töltsön be a környezet művelődési, élethosszig tartó tanulási folyamataiban, hosszú távú együttműködéseiben. A képzés célcsoportja: művelődési, oktatási intézményekben, önkormányzati hivatalokban, civil, egyházi szervezetekben dolgozó, legalább középfokú végzettséggel rendelkező munkatársak.

A képzés moduljai: 1. A közösségszervezés-közösségfejlesztés nemzetközi és hazai kialakulása; 2. Civil társadalom, állampolgáriság fogalma, önkéntesség jelentősége; 3. Lokalitás, helyi társadalom, szomszédság fogalma, a bevonás és részvétel elve; 4. A közösségi fejlesztési munka gyakorlatias elméletéből; 5. Gyakorlati módszerek a közösségi fejlesztőmunkában.

A képzés részleteiről itt olvashat!!!
A jelentkezési lapot itt töltheti le!!!!

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont