Visszalépés / Hírek
Bemutatásra került a Debreceni Művelődési Központ nyertes projektje, a NépmesePont

A Bálna Budapest Centrumban bemutatásra került a Debreceni Művelődési Központ nyertes projektje, a Népmesepont

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága szervezésében 2018. november 19-én került megrendezésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) éves konferenciája, melynek célja az uniós fejlesztéspolitika és az EFOP eredményeinek népszerűsítése volt. Ennek érdekében a család- és ifjúságügyi, az egészségügyi, a felzárkózási, a köznevelési, valamint a szociális terület kiemelkedő EFOP projektjei kerültek bemutatásra, előadás formájában.

A látogatók között köszönthették Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát, Pajna Zoltánt, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökét, valamint Kárpáti Árpádot, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatóját, akik személyesen gratuláltak a sikeres projekthez.

A nyertes projekt bemutatása során a Debreceni Művelődési Központ munkatársai a bemutató tér berendezésével olyan egyedi, varázslatos közeget alakítottak ki látogatóik számára, melyet a NépmesePont biztosít: a természetes anyagokkal-elsősorban fa és gyapjú felhasználásával-kialakított környezet, a nemezből készült jurta, az organikus formájú, görbefából készült tárgyak mind az alföldi tájegységre jellemző pásztoréletet idézik.

A debreceni NépmesePontban jelenleg három szakember dolgozik, akik mellett közreműködik drámapedagógus, pedagógus, kézműves, népi iparművész, néptáncos, néptánccsoport, néptáncegyüttes, etnográfus szakember.

A Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Házában felállított jurta élőszavas mesemondással várja naponta a látogatókat.

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont