Visszalépés / Egységek
Homokkerti Közösségi Ház
4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 68. 
Tel.: 52/535-166
E-mail: homokkertikh@debrecenimuvkozpont.hu
Nyitvatartás: hétköznapokon 10.00–18.00
Nyári nyitvatartás: Július–augusztus hónapokban: hétfőtől péntekig 9.00–17.00, ill. rendezvények esetén ettől eltérő időpontban. Augusztus 6–20. között: zárva.

A Homokkerti Közösségi Ház épülete 2005 előtt a Petőfi Sándor Általános Iskola napközi otthonaként működött. 2005-ben a város felújíttatta, bővítette tereit és a közösségi művelődés szolgálatába állította.  
Itt talált otthonra több alkotó közösség: a Debreceni Népi Együttes, a Homokkerti Díszítőművészeti Kör, a Homokkerti Kertbarát Kör, a Homokkerti Nyugdíjas Klub, a Vöröskereszt Területi Szervezete és a Motolla Hagyományőrző Egyesület. 
A közösségi ház szervesen illeszkedik a kertváros hangulatába. Hatalmas udvarral, zöld övezettel rendelkezik, amelyet fákkal, virágokkal színesítünk. A családias hangulat, valamint a barátságos környezet lehetővé teszi, hogy az itt működő közösségek kötetlen formában is együtt tölthessék az időt. A ház speciális adottsága révén kiválóan alkalmas közös főzések (bográcsolások, szalonnasütések) szervezésére, gyereknapok, szüreti mulatságok rendezésére, valamint a nagyobb ünnepkörök (mint pl.: a húsvét, pünkösd) hagyományainak felelevenítésére.
A több mint 60 éves Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedő Debreceni Népi Együttes napról napra megtölti a házat muzsikaszóval. A legkisebbektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti itt magát. Az ide járó gyerekek és fiatalok a kitartó munka eredményeként a nemzetközi porondon (fesztiválokon) is megméretnek. Jártak többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Debrecen testvérvárosában New Brunswick-ban, Törökországban, Lengyelországban. Rendszeresen visszatérnek Erdélybe, ahol gyűjtő-, kutatómunkát is végeznek. A város kulturális életében is aktívan részt vesznek, rendszeres fellépői a város egyik legjelentősebb kulturális eseményének számító Virágkarneválnak, a különböző kulturális, gasztronómiai eseményeknek. 
A közösségi ház egyre inkább beépült a városrész életébe. Színvonalas, sokszínű programjainak köszönhetően nem csak a homokkertiek érdeklődését kelti fel, hanem a város távolabbi pontjáról is szívesen érkeznek ide látogatók. A folyamatos megújulás és változatosság jegyében újabb és újabb közösségek is helyet kaphatnak a házban. 

Minden csütörtökön 17.00-18.00-ig a Szatyor kistermelői piac várja a vásárlókat.

Terem megnevezése Területe Bruttó ár / óra
Táncterem 150 8.300 Ft
Előadóterem 50 2.800 Ft
Klubterem 25 1.400 Ft
Képek a termekről
Videóink
Megközelíthetőség
Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2018. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont