Visszalépés / Egységek
Újkerti Közösségi Ház
4032 Debrecen, Jerikó u. 17-19.
Tel./fax: 52/439-866. 
E-mail: ujkertkh@debrecenimuvkozpont.hu
Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 9.00–20.00; péntek 9.00–18.00, a hónap második szombatján 8.00–16.00
Nyári nyitvatartás:Június 15-ig, h.–cs.: 9.00–20.00; p.: 9.00–18.00, illetve programokhoz igazodva.Június 18.–július 27., h.–p.: 8.00–16.00. Hétvégén zárva.Július 30.–augusztus 17.: zárva. Augusztus 21.–szeptember 7., h.–p.: 8.00–16.00

 

 

 

1980-82-ben – az akkori Újkerti ÁMK tagintézményeként – létrejött az Újkerti Közösségi Ház az Újkerti lakótelep szívében. A közösségi ház a legnagyobb létszámú közösség otthona ma is. (38 csoport tevékenykedik itt.) 
Az intézmény kiváló helyszín az alkotóközösségek számára, hiszen fazekas, szövő, tűzzománc és képzőművészeti műhely működik itt. A legrégebbi alkotó kör – az 1947-ben alakult – Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskola, de a Tájoló Tűzzománc Szakkör is 30 éves, a Szivárvány Foltvarró Kör pedig 20 éves múltra tekint vissza.   
A lakótelep tízezres közösségét – családokat, gyerekeket, fiatalokat és időseket – igyekszünk tartalmas szabadidős programokkal kiszolgálni. Hagyományos nagyrendezvényeink, amelyek minden korosztálynak értékes kikapcsolódást nyújtanak: Újkerti Gyermeknap, Adventi Családi Nap, Iciri-Piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozója, Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Verseny Városi Fordulója, Újkerti Egészség és Empátia Hét, Idősek Hónapja rendezvénysorozat, Város Napja, Kultúrházak éjjel-nappal és az alkotó közösségek évadzáró kiállításai. 
A ház lehetőséget nyújt az Előtéri és az Emeleti Galériájában az itt tevékenykedő közösségek bemutatására, de nyitottak vagyunk az Újkertben élő amatőr, országos és nemzetközi hírű művészek iránt is. Célunk: az újkertiek körében a közösségi szemlélet meghonosítása, a már meglévő közösségek segítése, újak létrejöttének támogatása. 
Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos szemlélet kialakítására. Ezért ismeretterjesztő előadásokat, interaktív foglalkozásokat szervezünk, bekapcsolódunk a város ilyen tematikájú programjaiba, mint például a Föld Napja. 
A városrészben működő civil szervezetekkel folyamatosan kapcsolatban állunk, próbáljuk feltérképezni a közös munkában rejlő lehetőségeket. A környezetvédelmi szervezetekkel intenzív az együttműködésünk.   
Az Újkertben sok hátrányos helyzetű ember él, ezért a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével is kapcsolatban állunk, saját Vöröskeresztes csoportot működtetünk, amely bekapcsolódik a rendezvényeinkbe és mi is segítjük a munkájukat. Nagysikerűek a ruhabörzék. 
A gyermek és ifjúsági programokra nagy hangsúlyt fektetünk. Évtizedek óta szervezünk nyári napközis táborokat, amelyeknek a profilját – az igényekhez igazodva – évről évre megújítjuk. 
Évközben a jeles napokhoz kapcsolódóan kézműves foglalkozásokat szervezünk. 
Az intézményhálózatban egyedülálló módon saját mozi teremmel rendelkezünk. A Delta (retro) moziban óvodásoknak, kisiskolásoknak, nyugdíjasoknak tavaszi, őszi bérletsorozatot hirdetünk, ahol a legújabb mozifilmeket tekinthetik meg az érdeklődők kedvező áron. Nyilvános előadásaink nincsenek. Alkalmanként, a nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan (március 15., október 23.) filmvetítéseket szervezünk.  
Hagyományos programjainkat – az európaiság jegyében - nemzetközi rendezvényekkel bővítettük. Szeptemberben Bolgár Napokat szervezünk. 
Fontosnak tartjuk a fiatalok és az idősek közötti kapcsolatok erősítését, a találkozások elősegítését rendezvényeink által. Erre kiváló példa a Digitális lakótelep programunk, amelynek keretében a fiatal önkéntesek a számítógép és az Internet használatára tanítják az időseket. 

Terem megnevezése Területe Bruttó ár / óra
Fszt. 6-os terem 36 3.700 Ft
106-os terem 54 5.500 Ft
Mozi terem 108 10.900 Ft
mozijegy ára   600 Ft / fő
Képek a termekről
Videóink
Megközelíthetőség
Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2018. Április
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont