Visszalépés / Debreceni Értéktár
A DEBRECENI ÉRTÉKTÁR VENDÉGESKEDETT A NAGYCSALÁDOSOK FESZTIVÁLJÁN

2016. szeptember 17-én immár második alkalommal szervezte meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban főként gyermekeknek szóló fesztiválját.
Közel kétezer gyermek és szülei választhattak a tartalmasabbnál - tartalmasabb programokból.
A meghívást elfogadva a Debreceni Értéktár is részt vett az eseményen. Igyekeztünk több aspektusból bemutatni az Értéktár munkáját, így nemcsak a már értékké nyilvánított elemeket mutattuk be kiállítás formájában, de igyekeztünk illeszkedni a rendezvény céljához, azaz a gyerekek, családok tartalmas kikapcsolódásához, így többek között természetes alapanyagokat felhasználva játszóházi foglalkozásokat tartottunk, ahol nemezelhettek, bőrözhettek, szőhettek, fonhattak, mézeskalácsot díszíthettek, agyagozhattak a résztvevők. Ide kapcsolódóan a szintén helyi értékké nyilvánított debreceni kerámia készítését mutatta be Terdik Angéla fazekas népi iparművész.
Fajátékos játszóházunk szintén roppant népszerű volt, hiszen hajdan használt, ma már feledésbe merült ügyességi játékokat vonultattunk fel, melyet kicsik és nagyok egyaránt nagy lelkesedéssel próbáltak ki.
A Hajdú Táncegyüttes fiatal táncosa pedig hajdúsági tánclépésekre oktatta az érdeklődőket.

Szereplésünk megkoronázásaként a rendezvény ideje alatt folyamatosan kóstolhatták a vendégek a nemrégiben Hungarikummá nyilvánított, eredeti debreceni páros kolbászt, mely szűnni nem akaró tetszést aratott.

 

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont