Visszalépés / Debreceni Értéktár
A DEBRECENI ÉRTÉKTÁR BEMUTATKOZÁSA SZÉKELYKERESZTÚRON

A Hungarikum Konferenciának 2016. május 6–9. között adott helyet Székelykeresztúr, amelyen a Debreceni Értéktár is bemutatkozott. Az eddig települési értékké nyilvánított anyagokból összeállított válogatást a helyi múzeumban mutatták be, melynek hangulatos udvarán a debreceni küldöttség a nemrégiben hungarikummá vált debreceni páros kolbászból adott ízelítőt. A konferencia elsődleges témája az Értéktárak felállításának, működésének elve, azok szerteágazó tevékenységének megismertetése volt.
Az értékfeltárás, - gyűjtés és -őrzés fontosságára az előadók, közöttük Halász János, a Hungarikum Bizottság tagja, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke; Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár és Jantyik Zsolt, a Hajdú- Bihar Megyei Értéktár elnöke és a Debreceni Értéktár elnökségi tagja hívta fel a figyelmet.
A székelykeresztúri polgármester, Raffai Imre és kollégái baráti szeretettel fogadták a debreceni küldöttséget, bemutatták városuk és a környék nevezetességeit.
A tervek szerint a jövőben alkalom adódik arra, hogy a baráti fogadtatást Debrecen városa is viszonozza.

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont