Visszalépés / Debreceni Értéktár
JEGYZŐKÖNYV A 2015.10.07-i BIZOTTSÁGI ÜLÉSRŐL

A Debreceni Értéktár Bizottság 2015. október 7-i szerdai ülésén a Debreceni Művelődési Központ Tímárházában vitatta meg a májusi ülése óta ez idáig újonnan beérkezett és elbírálásra váró értékjavaslatok sorsát.

A beadott anyagok közül a Bizottság egyöntetű szavazata alapján helyi értékké nyilvánította a klasszicista stílusban épült monumentális megjelenésű kistemplomi orgonát, a Debrecen város és a megye teljes iratanyagába betekintést nyújtó Hajdú- Bihar Megyei Levéltárat, valamint nemcsak a város, de hazánk sportmúltja számára is  meghatározó sportemberek- így az első magyar sportlövő érmet elnyerő olimpikon Halasy Gyula életművét, a háromszoros olimpikon Kárpáti Károly-, s végül a hazánkat hat olimpián képviselő debreceni, Kovács Pál vívó életművét. 

Döntést hozott a Bizottság mindezek mellett az első és egyedüli magyarországi katonatemető, a Honvédtemető helyi értékké nyilvánításáról, mely egyben városunk egyik természetvédelmi területe is.

Az Értéktár Bizottság ülésén a fenti értékek befogadásának tárgyalása mellett elhangzott, hogy tovább kívánja bővíteni kapcsolatait más városok hasonló szervezeteivel.
Ennek keretén belül 2015. szeptember 24-én a kisújszállási Értéktár Bizottság meghívásának eleget téve mutatkozott be népművészeti kiállítással a város polgármesteri hivatalának dísztermében, a jövőben pedig Tiszafüred városával kíván hasonló kapcsolatot kiépíteni.

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont