Visszalépés / Alföldi Legendárium
Alföldi Legendárium

Az Alföldi Legendárium Klaszter azt tűzte ki célul, hogy az Alföldön összegyűjti az ősi magyar mondákat és legendákat, melyek földrajzi értelemben Legendás Helyszíneket töltenek meg kulturális örökség alapú tartalommal.

Ezt a tartalmat egészítjük ki a Legendás Helyszínekhez kapcsolódó helyi termékekkel és szolgáltatásokkal, amelyek minden esetben egy ősi receptúra alapján előállításra kerülő prémiumterméket, illetve a helyszínhez tartozó mondát vagy legendát alapul véve kialakításra kerülő szolgáltatáscsomagokat mutatnak be. A Legendárium Székelyföldről származik, ezért a Virágkarneválon a Szent Anna-tó legendát megelevenítve kívánjuk bemutatni azt a szövetséget, amit a Székelyföldön és az Alföldön fellelhető, - mára már nagyrészt feledésbe merült - mondák és legendák révén hoztunk létre a Visus Kulturális Egyesülettel.

Az Alföldi- és a Székelyföldi Legendárium a Kárpát-medencei Legendárium létrehozásán munkálkodik, melynek alapjait-, valamint a megvalósításhoz szükséges irányelveket megszilárdítva közösen haladunk a célhoz vezető úton.

Kapcsolódó letölthető dokumentumok
Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont